Ontslagen met wederzijds goedvinden

Laat je vaststellingsovereenkomst controleren

Ontslagen met wederzijds goedvinden

Laat je vaststellingsovereenkomst controleren

                                                        arbeidsjurist

Wil jouw werkgever je ontslaan en wil jij zelf ook weg bij je werkgever? Een ontslag met wederzijds goedvinden is dan een oplossing. Samen maak je afspraken over de voorwaarden waarmee je uit elkaar gaat. Dit wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Voor zowel jou als de werkgever heeft ontslag met wederzijds goedvinden voordelen. Brons Legal Ontslagrecht heeft veel ervaring met ontslagsituaties. Teken nooit zomaar een vaststellingsovereenkomst maar schakel altijd juridisch advies in. Wij helpen je graag. 

Waarom met wederzijds goedvinden uit elkaar gaan?

Als jouw werkgever je wil ontslaan, dan heeft je werkgever daarvoor een geldige reden nodig. Ze kunnen jou nooit zomaar ontslaan. Je werkgever moet namelijk bij het UWV een ontslagvergunning aanvragen of bij de kantonrechter een procedure starten. In beide gevallen is er een risico voor je werkgever. Ze lopen namelijk het risico dat het UWV of de kantonrechter geen toestemming geven om jou te ontslaan waardoor ze je in dienst moeten houden. Deze hele procedure kost de werkgever daarnaast ook de nodige tijd en geld. 

Voor de werkgever is het dus een voordeel om jou een ontslag aan te bieden met wederzijds goedvinden, oftewel een vaststellingsovereenkomst. In verreweg de meeste ontslagsituaties is er dan ook sprake van een ontslag met wederzijds goedvinden. Samen spreken jullie de voorwaarden af waarmee jullie uit elkaar gaan. Je werkgever hoeft dan niet naar het UWV of de kantonrechter voor jouw ontslag

Voordeel werknemer ontslag met wederzijds goedvinden

Niet alleen voor de werkgever heeft een ontslag met wederzijds goedvinden voordelen, ook voor jou. Met een vaststellingsovereenkomst kun je vaak snel en met goede voorwaarden afscheid nemen van je werkgever. Zeker als jouw werkgever het voorstel doet om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan is er voor jou veel onderhandelingsruimte. 


Mail    Bel


Voordeel werknemer ontslag met wederzijds goedvinden

Niet alleen voor de werkgever heeft een ontslag met wederzijds goedvinden voordelen, ook voor jou. Met een vaststellingsovereenkomst kun je vaak snel en met goede voorwaarden afscheid nemen van je werkgever. Zeker als jouw werkgever het voorstel doet om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan is er voor jou veel onderhandelingsruimte. 

Waarover onderhandelen in een vaststellingsovereenkomst?

Meestal is een vaststellingsovereenkomst eenzijdig opgesteld. Je werkgever biedt jou een voorstel aan. Dit voorstel is vaak in het voordeel van de werkgever. Daarin zal je werkgever nooit gelijk een eindbod voorstellen. Wij helpen je bij het onderhandelen. Je hoeft dit niet zelf te doen. Dit scheelt jou een hoop stress. Bovendien zijn wij hierin gespecialiseerd. Jouw belangen staan bij een ontslag met wederzijds goedvinden voor Brons Legal Ontslagrecht voorop. Samen met jou kijken we naar:

  • Ontslagvergoeding: Je werkgever doet jou een voorstel voor een ontslagvergoeding bij ontslag met wederzijds goedvinden. Onze ervaring is dat de werkgever vaak alleen de wettelijke transitievergoeding of zelfs minder voorstelt. In veel gevallen is er geen geldige reden voor het ontslag. In deze gevallen krijgt Brons Legal Ontslagrecht het vrijwel altijd voor elkaar om de ontslagvergoeding te verhogen. Naast de hoogte van de ontslagvergoeding kijken wij ook naar budget voor opleidingen, outplacement of het laten vervallen van een studiekostenbeding. Meestal is er meer te onderhandelen dan je denkt bij een ontslag met wederzijds goedvinden. Neem dus geen genoegen met de minimale transitievergoeding maar schakel altijd juridische hulp in. 

    • Primaire arbeidsvoorwaarden: Brons Legal Ontslagrecht zorgt dat er een goede beëindigingsdatum wordt vastgesteld zodat je niet zonder inkomen komt te zitten. Als de beëindigingsdatum niet aansluit op je WW-uitkering, kan het namelijk betekenen dat je één of meerdere maanden geen WW-uitkering krijgt. Je hebt dan helemaal geen inkomen in die periode. Dat wil je niet. Ook zien we veel dat werkgevers de vakantiedagen en overuren niet in het voorstel van de vaststellingsovereenkomst vermelden. Wij zorgen dat jouw vakantiedagen en overuren wél volledig worden uitbetaald. Ook onderhandelen we desgewenst dat je vrijgesteld wordt van werk tot de officiële beëindigingsdatum. 
    • Secundaire arbeidsvoorwaarden: We maken geregeld mee dat een werknemer de leaseauto gelijk moet inleveren. Brons Legal Ontslagrecht zorgt ervoor dat jij je auto mag blijven gebruiken tot de beëindigingsdatum. Is er sprake van een concurrentiebeding in jouw contract? Wij zorgen dat dit eruit wordt gehaald. Ook onderhandelen wij voor je over het gebruik van je telefoon en laptop. Wil je deze blijven gebruiken tot de beëindigingsdatum of zelfs overnemen? Wij kunnen dit meenemen in de onderhandelingen met de werkgever. 

    Kortom, we gaan met de vaststellingsovereenkomst pas akkoord als de werkgever aan de onderhandelingspunten tegemoet komt. 

    Snel en vakkundig geholpen!

    Ik ben met een vaststellingsovereenkomst weggegaan bij mijn oude werkgever en ik ben daar super bij geholpen. Ik ben blij met de hogere vergoeding die ik heb gekregen en ook de snelle afhandeling was erg fijn.

    Tim ★★★★★

    Ontslag met wederzijds goedvinden tijdens ziekte

    Er zijn drie situaties in het geval van ziekte en ontslag met wederzijds goedvinden:

    • Je bent korter dan twee jaar ziek
    • Je bent twee jaar ziek
    • Er is sprake van situatieve ziekte


    Twee jaar ziek en ontslag met wederzijds goedvinden

    Ben je twee jaar ziek? Dan vervalt de ontslagbescherming. Dit betekent dat je werkgever jou in principe mag ontslaan na twee jaar ziekte. Een werkgever kan dan drie dingen doen: 

    • De werkgever doet niks. Hij zegt niets over jouw ontslag maar stopt wel met het betalen van het salaris. Dan heb je een slapende of sluimerende arbeidsovereenkomst. 
    • De werkgever vraagt een ontslagvergunning aan bij het UWV. 
    • De werkgever biedt jou een vaststellingsovereenkomst aan. Er is dan sprake van ontslag met wederzijds goedvinden.  


    Veel werkgevers kiezen ervoor om uit elkaar te gaan met wederzijds goedvinden via een vaststellingsovereenkomst. Je werkgever hoeft dan de procedure bij het UWV niet te doorlopen. Wel is het belangrijk dat het UWV heeft vastgesteld of de werkgever geen loonsanctie heeft opgelegd gekregen. Als dit wel het geval is, ga je een derde ziektejaar in bij je werkgever en moeten zij nog een jaar je loon doorbetalen. Ga dan niet akkoord met een vaststellingsovereenkomst. 


    Het voordeel van uit elkaar gaan met wederzijds goedvinden na twee jaar ziekte, is dat je de mogelijkheid krijgt om goede voorwaarden af te spreken hoe je uit elkaar gaat. Ook geeft het je op korte termijn zekerheid. 


    Vaststellingsovereenkomst controleren


    Korter dan twee jaar ziek en ontslag met wederzijds goedvinden. 

    Ben je korter dan twee jaar ziek en wil je met wederzijds goedvinden uit elkaar gaan? En is er geen sprake van situatie ziekte? Het is niet verstandig om dan zomaar akkoord te gaan met een ontslag met wederzijds goedvinden omdat:

    • tijdens ziekte de werkgever je loon in de meeste gevallen twee jaar lang moet doorbetalen;
    • je geen recht hebt op een WW-uitkering bij ontslag met wederzijds goedvinden tijdens jouw ziekte. 
    • het risico bestaat dat je na ontslag geen ziektewet-uitkering van het UWV krijg, omdat je werkgever je loon zou moeten doorbetalen. Je hebt dan geen inkomen meer. 

    Schakel daarom altijd eerst juridische hulp in als er sprake is van ontslag met wederzijds goedvinden bij ziekte. 


    Situatieve ziekte en ontslag met wederzijds goedvinden 

    Situatieve ziekte wordt ook wel situationele arbeidsongeschiktheid genoemd. Hiervan is sprake als je in een werksituatie zit waarbij je psychische en/of lichamelijke klachten ervaart en daardoor niet kan werken. Het zijn de werkomstandigheden bij je huidige werkgever waardoor je niet in staat bent om te werken. Vaak komt dit door een conflict met de werkgever of een collega. Het is voor jou niet mogelijk om te blijven werken bij je huidige werkgever maar je zou wel prima kunnen functioneren bij een andere werkgever. 


    Een vaststellingsovereenkomst is dan een uitkomst. De werkgever maakt samen met jou afspraken over het ontslag. Het is wel belangrijk dat de werkgever de vaststellingsovereenkomst correct opstelt zodat jij je rechten op een WW-uitkering veilig stelt. 


    Voor jou is het een kans om met een goede regeling afscheid te nemen. Het voordeel voor je werkgever is dat zij hiermee een langlopende procedure bij het UWV of de kantonrechter voorkomen.  


    Gratis onderhandelen vaststellingsovereenkomst

    Het onderhandelen over de voorwaarden in de vaststellingsovereenkomst wordt in de meeste gevallen volledig of grotendeels door de werkgever vergoed. Het is namelijk gebruikelijk dat je werkgever de juridische kosten betaalt als deze jou in de positie brengt die het inschakelen van juridische hulp vereist. 

    Wil je hier meer over weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om jouw situatie te bespreken. Samen maken we een inschatting hoe Brons Legal Ontslagrecht jou kan helpen en hoe de kosten gedekt kunnen worden door jouw werkgever. 


    Rietje Brons

    Reactie binnen 1 uur

    Willen jij en je werkgever een beëindigingsovereenkomst met wederzijds goedvinden sluiten? Teken nooit zomaar! Het sluiten van een vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden kan grote financiële gevolgen hebben. Zo loop je mogelijk je recht op een WW-uitkering mis, of een passende en eerlijke ontslagvergoeding. 


    Geef het stressvolle ontslagtraject uit handen aan een ontslag jurist. Dit geeft jou de rust die je nodig hebt, zodat jij je weer kan richten op nieuwe mogelijkheden. 

    Laat je ontslagvoorstel vandaag nog vrijblijvend controleren door een ervaren jurist ontslagrecht. 

    Direct gratis advies
    Rietje Brons

    Reactie binnen 1 uur

    Willen jij en je werkgever een beëindigingsovereenkomst met wederzijds goedvinden sluiten? Teken nooit zomaar! Het sluiten van een vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden kan grote financiële gevolgen hebben. Zo loop je mogelijk je recht op een WW-uitkering mis, of een passende en eerlijke ontslagvergoeding. 


    Geef het stressvolle ontslagtraject uit handen aan ontslag jurist. Dit geeft jou de rust die je nodig hebt, zodat jij je weer kan richten op nieuwe mogelijkheden. 

    Laat je ontslagvoorstel vandaag nog vrijblijvend controleren door een ervaren jurist ontslagrecht. 

    Direct advies

    Zaken die voor jou belangrijk zijn


    Brons Legal Ontslagrecht haalt het maximale uit je ontslag, waarbij een goede verhouding tussen jou en je werkgever voorop staat.

    Een eerlijk ontslag met wederzijds goedvinden houdt voor ons meer in dan enkel de hoogst mogelijk ontslagvergoeding en het zeker stellen van je recht op WW-uitkering. We onderhandelen over alle zaken die voor jou belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld: 

    • vrijstelling van werk
    • kwijtschelden van studiekosten
    • coaching/outplacement budget
    • gebruik van de leaseauto
    • ontheffing van je concurrentie- of relatiebeding
    • een positief getuigschrift en/of referenties

    Kosten juridisch advies


    Om te beginnen is een controle van je beëindigingsovereenkomst (inclusief advies) altijd gratis en zonder verdere verplichtingen. Voor het vervolgtraject kunnen wij je ook volledig kosteloos of tegen een kleine eigen bijdrage verder helpen. Hierover geven wij je vooraf duidelijkheid. We kunnen je op deze manier helpen omdat het gebruikelijk is dat de werkgever betaalt voor jouw juridische hulp bij ontslag. 


    Enkele voordelen van onze hulp

    Brons Legal Ontslagrecht:

    • Ontzorgt je volledig 
    • Stelt je WW-uitkering 100% veilig 
    • Regelt een hogere en eerlijke ontslagvergoeding
    • Helpt je vandaag nog met een gratis eerste advies 
    • Werkt alleen voor werknemers en staat aan jouw kant!

    Enkele voordelen van onze hulp

    Brons Legal Ontslagrecht:

    • Ontzorgt je volledig 
    • Stelt je WW-uitkering 100% veilig 
    • Regelt een hogere en eerlijke ontslagvergoeding
    • Helpt je vandaag nog met een gratis eerste advies 
    • Werkt alleen voor werknemers en staat aan jouw kant!

    Ontvang direct gratis juridische hulp bij ontslag!

    Vul het onderstaande contactformulier in


    Krijg advies van ervaren ontslag jurist

    100% Gratis en geen verplichtingen 

     Wij werken in een beveiligde omgeving, je gegevens zijn bij ons veilig. 

    Liever op een andere manier contact opnemen?


    null

    Telefonisch

    Bel



    null

    E-mail 

    Mail



    Brons Legal Ontslagrecht is gespecialiseerd in juridische hulp bij ontslag. Je krijgt bij ons het beste juridische advies op het gebied van ontslag met wederzijds goedvinden, waarbij een persoonlijke aanpak en begeleiding voorop staat. 


    null


    Ontvang direct gratis juridische hulp bij ontslag!

    Vul het onderstaande contactformulier in


    Krijg advies van ervaren ontslag jurist

    100% Gratis en geen verplichtingen 

     Wij werken in een beveiligde omgeving, je gegevens zijn bij ons veilig. 

    Liever op een andere manier contact opnemen?


    null

    Telefonisch

    Bel



    null

    E-mail 

    Mail



    Brons Legal Ontslagrecht is gespecialiseerd in juridische hulp bij ontslag. Je krijgt bij ons het beste juridische advies op het gebied van ontslag met wederzijds goedvinden, waarbij een persoonlijke aanpak en begeleiding voorop staat. 


    null